Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa kiselim kupusom u đuvečari

Svinjetina sa kiselim kupusom u đuvečari

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Svinjetina sa kiselim kupusom u đuvečari
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Oni od vas, koji su predvidljivo stavili u teglu ili u zamrzivač malo kiselog kupusa, moći će cele godine da goste svoje bližnje klasičnom svinjetinom sa kiselim kupusom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • svinjsko meso - 700 g od plećke
  • ulje - 3 suprne kašike
  • mast - 1 supena kašika, svinjska
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 prstohvat
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 10 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje i svinjsku mast u tiganju i pržimo, iseckano na zalogaje, svinjsko meso.

Čim porumeni dodajemo 1 kašičicu aleve paprike, promešamo i skidamo sa vatre.

Kiseli kupus se seče i sipa u đuvečaru. Odozogo se sipa proprženo meso, lovorov list i zrna bibera.

Sipa se 300 ml mlake vode i zatvara poklopcem. Stavljamo u hladnu rernu na donji nivo, preko rešetke uključujemo na 200 stepeni i pečemo 2 sata.

Servira se posuto sveže mlevenim biberom. Sa čašom crnog vina je savršena kombinacija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: