Kjopoolu u teglama

17/08/2017
"Lukavo - sada da napravite salatu za zimu "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 370
  • Pregledi tokom meseca99
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite patlidžane i paprike, pokrjte ih da se popare na pola sata. Ohladite i očistite od drški, semenki i oljuštite paprike. Ocedite i sameljite povrće u mašinici za mlevenje mesa. Paradajz oljuštite i sameljite.

Očistite beli luk i sa solju izgnječite u avanu, peršun operite i izgnječite i njega.

U pleh se stavlja patlidžan, paradajz, paprike, peršun i beli luk. Sve se dobro promeša, prebacuje se u šerpu i smesa se ugreva dok ne provri, skida se sa vatre i vrela se sipa u ugrejane i sterilizove tegle.

Zatvara se poklopcima i tegle se stavljaju u posudu sa vodom, kad provri merite 20 minuta, izvadite i okrenite naopako.

Pre konzumiranje dodatno začinite kjopoolu solju, uljem, i belim lukom po ukusu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija