Zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicama i mlevenim mesom

21/08/2017
"Aromatično jelo sa patlidžanom i tikvicama, kojima ćete ukusno ugostiti svoje goste!"
Priprema90 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 250
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite patlidžan i tikvice. Poređajte ih po dužini na kriške, debljine oko 1 cm. Posolite ih i ostavite na oko sat vremena da se ocede. Operite i osušite.

Pecite ih u plehu obloženom papriom za pečenje, dok ne porumeni.

U međuvremenu, propržite sitno iseckan luk i beli luk u ugrejanom ulju. Dodajte mleveno meso i pržite, dok ne promeni boju, prtiskajte kašikom da se izmrvi.

Dodajte polovinu od predviđene količine paradajza, prethodno izrendanog. Začinite solju i biberom i ostavite a tihoj vatri da ispari voda oko 5-10 minuta. Dodajte iseckan peršun i promešajte.

Namažite vatrostalnu činiju sa malo maslinovog ulja i poređajte red patlidžana, sipajte od smese sa mlevenim mesom, ponovo red patlidžana. Da bi bilo različito, dodajte tikvice.

Ređajte slojeve dok se sastojci ne potroše i završite sa redom patlidžana. Odozgo poređajte preostale iseckane krugove paradajza, koje po želji pre toga možete oljuštiti. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija