Mekana mlečna pita

20/08/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5285754
"Najmekša mlečna pita, koju ste probali u poslednje vreme "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 031
  • Pregledi tokom meseca1594
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500
  • sir - po ukusu
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 100 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja /200ml/
  • maslac - oko 1 supena kašika, margarin
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci za nadev se pomešaju i dobro promešaju. Uzima se emajliran ili aluminijumski pleh sa prečnika 30 cm. Namaže se uljem.

Posipa se sa 2-3 supene kašike od nadeva svuda u plehu. Stavlja se kora, koja se gužva po krajevima da se popuni pleh.

Posipa se nadevom, ponovo 2-3 supene kašike. Tako se radi sa još dve kore. Na treću se osim nadeva stavlja i mrvljeni sir. Količina sira je po želji.

Na isti način se radi i sa preostalim korama.

Ovako poređana pita se seče ili na kvadrate ili kao torta, kao što je u mom slučaju. Preliv se umuti i poliva se pita svuda, krajevi se lagano pritisnu viljuškom.

Stavljaju se komadići maslaca i pita je gotova za pečenje. Stavlja se u hladnu rernu, koja se uključuje na 180 stepeni sa ventilatorom.

Gotova pita se okreće i nakon 15-20 minuta je gotova za jelo. Bude vazdušasta, mekana i ukusna!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija