Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Mlečna Pita»Mekana mlečna pita

Mekana mlečna pita

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Mekana mlečna pita4 / 10
20/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Najmekša mlečna pita, koju ste probali u poslednje vreme"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500
  • sir - po ukusu
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 100 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja /200ml/
  • maslac - oko 1 supena kašika, margarin
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci za nadev se pomešaju i dobro promešaju. Uzima se emajliran ili aluminijumski pleh sa prečnika 30 cm. Namaže se uljem.

Posipa se sa 2-3 supene kašike od nadeva svuda u plehu. Stavlja se kora, koja se gužva po krajevima da se popuni pleh.

Posipa se nadevom, ponovo 2-3 supene kašike. Tako se radi sa još dve kore. Na treću se osim nadeva stavlja i mrvljeni sir. Količina sira je po želji.

Na isti način se radi i sa preostalim korama.

Ovako poređana pita se seče ili na kvadrate ili kao torta, kao što je u mom slučaju. Preliv se umuti i poliva se pita svuda, krajevi se lagano pritisnu viljuškom.

Stavljaju se komadići maslaca i pita je gotova za pečenje. Stavlja se u hladnu rernu, koja se uključuje na 180 stepeni sa ventilatorom.

Gotova pita se okreće i nakon 15-20 minuta je gotova za jelo. Bude vazdušasta, mekana i ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: