Voćni tart bez pečenja

18/08/2017
"Priprema se jednostavno, kao dečija igra, teško dolazi nakon toga, kad ne treba da pretrujete sa njim "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano263
  • Pregledi tokom meseca114
  • Pregledi tokom desmice52
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g
  • maslac - 125 g
  • kora od limuna - kora jednog limuna
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika, svež
  • vanila - 2 kesice
  • želatin - 2 kesice
  • breskve - 2 - 3 komada
  • sok od jagoda - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Fino sameljite keks u blenderu. U njega dodajte rastopljeni kravlji maslac i rernu koru od limuna. Mesimo dok se ne dobiju mrvice od maslaca.

Rasporedimo smesu ravnomerno po dnu kalupa za torte, sa ivicama koje se skidaju, i dobro pritiskamo.

Mikserom umutimo krem sir. Dodajemo kiselu pavlaku, šećer u prahu, sok od limuna, vanilu i mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Pripremamo prvi želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajemo ga u krem. Krem sipamo preko kore od keksa.

Isečemo breskve na kriške i poređamo u željenom obliku. U sok od jagoda dodajemo drugi želatin i sipamo sok preko breskvi.

Kolač ostavljamo da se ohladi i stegne u frižideru oko 4-5 sati.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija