Fritata a la Gordon Remzi

18/08/2017
"Sa malo meraka i mašte, jedna obična fritata može da se pretvori u pravu kulinarsku magiju "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano836
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na polumesece. Stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte. Stavite luk u tiganj i pržite dok ne omekša. Uzmite sirove kobasice i skinite kožicu sa njih, da ostane samo meso, isecite ga i stavite u tiganj sa lukom. Mešajte i pržite 5 minuta.

Umutite jaja, dodaajte sitno iseckan peršun i izrendan parmezan. Sipajte smesu od jaja u tiganj i lagano promešajte, da se jaja rasporede između mesa. Začinite alevom paprikom, solju i majčinom dušicom.

Preko dobijenog omleta stavite komadiće kozijeg sira ili mocarele i pospite rendanim kačkavaljem. Prebacite tiganj u ugrejanu rernu na 180 stepeni na nekoliko minut dok se kačkavalj ne rastopi.

Napomena: Recept je adaptiran iz emisije Gordona Ramzija. U originalnom receptu on koristi i komorač, ali je ne volim njegov ukus. Preporučujem da se koristi tiganj manjeg prečnika.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija