Bakin medeni kolač

18/08/2017
"Izuzetno uspešan recept, koji se zaslužno prenosi sa kolena na koleno"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 108
  • Pregledi tokom meseca153
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • šećer - 1 šolja
  • med - 100 g
  • orasi - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • marmelada od jabuka - 50 g
  • vanila - 2 kesice
  • šećer u prahu - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Na vatru stavimo malu posudu sa vodom. Kad provri dodaje se med i šećer i meša dok se ne rastope.

Sirup se prebacuje u keramičku posudu, da se brže ohladi. Za to vreme možemo pripremiti nešto drugo.

Pleh se namaže sa malo mekog kravljeg maslaca i posipa se brašnom. Orasi se samelju u mašinici za mlevenje oraha. Brašno se proseva zajedno sa sodom i vanilom.

U hladan sirup se dodaju orasi i prosejano brašno, dobro se promeša kašikom. Smesa se sipa u pripremljen četvorougaoni pleh prečnika 22/22 cm. Odozgo se rasporedi maremelada, iseče se na komade kašičicom.

Peče se u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pekla sam sa ventilatorom.

Kad se ispeče, kolač se vadi i stavlja na poslužavnik, posipa se šećerom u prahu kroz čipkanu salvetu. Iseče se na kvadrate ili pravougaone komade.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija