Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Punjene pečurke portobelo iz rerne

Punjene pečurke portobelo iz rerne

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Punjene pečurke portobelo iz rerne
Fotografije: marcheva14
1 / 3
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ovo je jedna od najukusijih kombinacija sa pečurkama, koju ćete naći kod nas..."

Potrebni sastojci

  • portobelo pečurke - 6 komada, velike
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • rikota - 200 g
  • so - 1/4 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • bejbi spanać - 1 1/2 šolje iseckan
  • bosiljak - 1/2 veze
  • mocarela - 100 g, izrendana
  • maslac - rastopljen, za premazivanje pečuraka
  • marinara sos
  • paradajz - 1 konzerva
  • šećer - 1 kašičica
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • bosiljak - šaka svežeg, iskidan na komade
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni: pravougaono pleh, obložen papirom za pečenje.

Počinjemo sa pripremom sosa Marinara. U šerpu se sipa maslinovo ulje, paradajz, šećer, origano, bosiljak, so i biber. Ostavljamo na umerenoj vatri da se krčka 15 do 20 minuta. Kad sos bude gotov, pasira se.

Pečurke se obrišu vlažnom krpom. Izvadi se koren, Kašikom se izgrebu listići ispod šešira svake pečurke. Bacaju se. Svaka pečurka se četkom dobro namaže rastopljenim maslacem sa unutrašnje strane.

U posudi pomešamo rikotu, so, jaje, spanać i bosiljak, so i biber. Promešamo. Supenom kašikom se u svaku pečurku prvo stavlja marinara sos, odozgo se stavlja smesa sa rikotom. Svaka pečurka se posipa rendanom mocarelom.

Peku se na 200 stepeni oko 20 minuta. Serviraju se tople.

Napomena: Pečuraka portobelo ima i kod nas, ali se teško nalaze. One su jakog mirisa, ali mogu se zameniti sa kraljevskim šampinjonom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: