Pogača suncokret

MariaMaria
Početnik
1
Pogača suncokret
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
19/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Odlična domaća pogača, koja miriše neverovatno Pratite korake u opisu i obradujte porodicu"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kockica
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - oko 1 kg
  • za posipanje
  • semenke - oljuštene
* merne jedinice

Način pripreme

Razmutite kvasac sa šećerom, toplim mlekom i 3 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe.

Nakon toga dodajte umućena jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje, ulje, brašno i so.

Postepeno mesite meko testo. Podelite ga na jednu veću i jednu manju loptu. Podelite na dva dela manju loptu - razvucite je u krug i stavite u sredinu pleha.

Drugi deo razvucite i isecite na trakice, koje se ređaju kao rešetaka preko razvijenog kruga.

Razvucite na pravougaonik veliku loptu, namažite je uljem i uvijte u rolat. Stavite ih u pleh, isecite makazama na kriške, ali ne do kraja. Ređajte jednu ulevo, drugu udesno.

Ostavite pogaču da nadođe oko 40 minuta i namažite je umućenim žumancem sa 2 supene kašike ulja i 2 supene kašike brašna. Po sredini pospite oljuštenim semenkama i stavite da se peče dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Prelepa pogača
09.04.2023 17:46