Marinirani patlidžan u teglama

19/08/2017
"Druge ostavljamo da stavljaju u tegle paprike, turšiju i paradajz. Naše tegle su specijalno sačuvane za ovaj marinirani patlidžan!"
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 167
  • Pregledi tokom meseca657
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 6 kg
  • beli luk - 2 glavice
  • lovorov list - 3 komada
  • ulje - 300 ml
  • sirće - 750 ml /6%/
  • voda - 1.5 l
  • biber - 1 supena kašika, u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i isecite na krugove, debljine 1 cm. Posolite ih i ostavit enekoliko sati. Ocedite vodu i operite ih.

Poređajte u odgovarajuću šerpu i prelijte smesom od vode i sirćeta, Kuvajte dok ne omekšaju.

Izvadite ih i stavite da se cede 10-12 sati. Poređajte ih u tegle i između njih stavljate zrna bibera, čenove belog luka i parčiće lovorovog lista.

Kroz 2-3 reda prelivajte sa 1 supenoma kašikom ulja. Kad napiunite tegel sipajte 1 supenu kašiku ulja.
Zatvorite celofanom ili poklopcem i čuvajte na prohladnom mestu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija