Patlidžan u rerni

19/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3716
"Ima toliko mnogo načina da napravimo omiljeni patlidžan, ali ovaj je među najuspešnijim"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 799
  • Pregledi tokom meseca490
  • Pregledi tokom desmice48
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 - 3 komada, isečen
  • sir - 1 šolja, narendan (kačkavalj)
  • jaja - 3 - 4 komada, umućena
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 2 šolje
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - pola vezice
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom.

Ispržite ih dok ne budu polugotovi u polovini zagrejanog ulja. U ostatku ulja zapržite luk i brašno, dodajte polu ispržene patlidžane, paradajz i sitno iseckan peršun. Posolite i začinite biberom.

Na kraju stavite sir/kačkavalj i promešajte. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu po veličini, prelijte umućenim mlekom i jajima i zapecite u umerenoj rerni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti