Turski hleb

19/08/2017
"Kad je hleb toliko ukusan, čak mu ni ne treba gozba "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 150
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 50 g, svež
  • voda - 400 ml
  • za premazivanje
  • jaja - 1
  • susam - 2 supene kašike beli i crni
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa solju, napravite udubljenje u koje sipate kiselo mleko. Rastvorite kvasac u 100 ml ugrejane vode, zajedno sa šećerom. Dodajte ga u preostale sastojke, sipajte i preostalu vodu i zameste meko testo.

Ostavite testo na toplom 15 minuta da nadođe. Nakon toga možete da oblikujete na dva načina - kao kovrdžavu pogaču. Napavite okrugao oblik, namažite ga jajetom i pospite susamom.

MOžete i da napravite takozvani lavaš. Testo se napravi ovalnog oblika. Posipa se sa svih strana susamom, nakon toga se stavljau prethodno namazan pleh i peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti