Baklava od lisnatog testa

19/08/2017
"Najteže kod ovih baklava od lisnatog testa je da sačekate 1 noć da upije sirup, nepodnošljivo teško je "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano509
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (800 g)
  • orasi - 250 g samleveni
  • za preliv
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 3 i 1/2 šolje
  • limun - izrendana kora jendog limuna + 1 supena kašika sveže isceđenog limuna
  • vanila - 1 ampula ili 2 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šećer i vodu za peliv i ostavite da vru oko 10 minuta. Na kraju dodajte koru od limuna, sok i vanilu. Ostavite šećerni preliv da se dobro ohladi.

Ostavite dva lista lisnatog testa da odstoje i isecite svako parče na 3 odvojena dela po dužini. Pospite preko svake trakice sitno iseckane ili samlevene orahe. Uvijte u čvrst rolat i poređajte u namazan pleh.

Kad ih poređate u pleh uz pomoć oštrog noža isecite male baklave debljine do 2 cm. Stavite ih da se peku u ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kad ih izvadite iz rerne, odmah prelijte hladnim prelivom i ostavite da odstoje bar jednu noć pre serviranja.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija