Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Indijske samose

Indijske samose

JoanaJoana
Početnik
1064
Indijske samose1 / 2
19/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
20
"SENZACIJA!!!! Kulinarska tajna Male neveste je otkrivena!!! Pogledajte ovde"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • so - 2 kašičica
  • luk - 50 g, cni
  • krompir - 500 g
  • ulje - 400 ml
  • kumin - 1 kašičica
  • ljute paprike - 1 komad
  • grašak - 150 g
  • korijander - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa 1/2 kašičice soli i dodajte 4 supene kašike ulja i počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice i postepeno sipajte 110 ml vode. Gotovo testo malo namažite i ostavite ga na 30 minuta.

Skuvajte, oljuštite i isecite krompir namale kockice, ugrejte 4 supene kašike ulja u dubokom tiganju. Smanjite temperaturu i propržite sitno iseckan luk, nakon toga dodajte grašak, đumbir, sitno iseckane paprike i iseckan korijander po ukusu, iseckane krompire, so, kumin, oko 1 kašičicu mlevenog korijandera i 1 kašičicu gram masale. Nakon nekoliko minuta mešanje, skinite sa vatre.

Testo podelite na 10 loptica i razvucite na krugove prečnika 12 cm. Krugovi se dele na dva dela i svaki polumesec se uvija u nešto što izgleda kao kupa, zalepi se vodom.

Napunite ih nadevom i pokrijte. Ispržite indijske samose u ulju - treba da budu braonkaste boje i hrskave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: