Ekspresne slatko-kisele papričice sa peršunom

20/08/2017
"Stvarno su ekspresne, ali i veoma ukusne "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paprike - 250 g (tip niška šipka, da nije ljuta)
  • vinsko sirće - 1 šolja
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 10 zrna
  • peršun - 10 struka
  • beli luk - 2 čena (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike, odvojte drške i svaku zasecite nožem od vrha. To se radi da bi sok ušao unutra i da se brže začine.

U teglu sipajte šećer, so, sirće i malo vode, oko jedne kafene šoljice. Promešajte da se rastopi šećer i stavite nekoliko strukova peršuna na dno, počnite da ređate paprike, odozgo ponovo završite peršunom.

Dodajte zrna bibera i ako volite i beli luk, dva čena, može i ceo ili iseckan. Ako je potrebno dopunite vinskim sirćetom ili vodom. Ako ih pravite samo sa sirćerom budu kiselije, zato ja dodajem i pomalo vode u tegle.

Zatvorite najlonskim poklopcem i ostavite na hladnom, s vremena na vreme promućkajte.

Nazvala sam ih ekspresne zato što brzo budu gotove, dan-dva.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija