Pogača za početnike

20/08/2017
"Ako nemate iskustvo u mešenju pogača, nemojte se brinuti - ova pogača je detaljno objašnjena i pomoćiće vam, korak po korak u postizanju ovakvog savršenstva "
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 002
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mlek - 400 ml
  • kvasac - 40 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • šećer . 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
  • maslac - 80 g (mast) za premazivanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml toplog mleka stavljamo izmrvljen kvasac sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. U prosejano brašno se dodaju ostali sastojci (bez maslaca) i zamesi se meko testo. Ostavljamo na toplom da nadođe.

Testo podelimo na 2 dela i od svakog razvijemo koru, koju premažemo rastopljenim maslacem ili mašću.

Svaki uvijamo u rolat, koji sečemo na trouglove.

U duboki pleh ređamo, tako što u unutrašnji krug ređamo sa široke strane ka unutra, a druge naopako, sa oštrim stranama.

Od krajeva dva rolata oblikujem centar pogače. Može da se oblikuje kao cvet ili puž.

Treba da nadođe 30-40 minuta i mažemo umućenim žumancem i posipamo susamom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija