Prženi patlidžan sa paradajzom

20/08/2017
"Svaki dan možemo da jedemo ovo jelo i neće nam dosaditi "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 597
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 500 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • peršun - 3 struka
  • origano - 2 prstohvata
  • ulje - 1 šolja za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na kriške, posipa se sa malo soli i ostavlja na 30 minuta.

Opere se hladnom vodom i osuši. Uvalja se u brašno i prži sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Vadi se na tanjir.

U istoji masti se dinsta sitno iseckan luk, ako je potrebno, dodaje se još malo ulja.

Paradajz se izrenda. Sipa se u tiganj u luk, dodaju se šećer, so i origano. Periodično mešamo, dok tečnost ne ispari i ostane na masti.

Komadi patlidžana se serviraju na plitkom tanjiru, preliveni paradajz sosom i posuti sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti