Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Meze»Prženi patlidžan sa paradajzom

Prženi patlidžan sa paradajzom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Prženi patlidžan sa paradajzom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
20/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Svaki dan možemo da jedemo ovo jelo i neće nam dosaditi"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 500 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • peršun - 3 struka
  • origano - 2 prstohvata
  • ulje - 1 šolja za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na kriške, posipa se sa malo soli i ostavlja na 30 minuta.

Opere se hladnom vodom i osuši. Uvalja se u brašno i prži sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Vadi se na tanjir.

U istoji masti se dinsta sitno iseckan luk, ako je potrebno, dodaje se još malo ulja.

Paradajz se izrenda. Sipa se u tiganj u luk, dodaju se šećer, so i origano. Periodično mešamo, dok tečnost ne ispari i ostane na masti.

Komadi patlidžana se serviraju na plitkom tanjiru, preliveni paradajz sosom i posuti sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: