Špikovano meso

21/08/2017
"Koliko je sočno, bukvalno se bacamo na njega !"
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 968
  • Pregledi tokom meseca91
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • svinjsko meso - 1.5 kg
  • beli luk - 1 glavica, star
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • senf - 2 supene kašike
  • soja sos - 1/2 kašičice Kikkoman
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - 2 prstohvata
  • belo vino - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 supene kašike
  • slanina - 90 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu.

U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu. Kad ih stavimo u proreze, lagano ih guramo unutra.

Pomešamo senf i soja sos u posebnoj posudi. Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso.

Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom.

Pleh pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta. Nakon toga smanjujemo na 180 stepeni i pečemo još 30-40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija