Svinjetina na meraklijski način

21/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2415
"Pripremili smo jedan recept za meraklije krhku svinjetinu sa sočnim povrćem"
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano255
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, plećka ili vrat
  • luk - 4 glavice, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 3 komada, pečene, crvene
  • origano - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • bujon - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na krupne parčiće. Stavite ga u posudu za pečenje s maslinovim uljem i zapecite 40 minuta na 180 stepeni, s vremena na vreme ga okrećete i promešate.

Oljuštite i isecite povrće, luk na četvrtine, šargarepu na kolutiće, paprike na parčiće, a čenove belog luka ostavite neoljuštene.

Izvadite posudu i u meso dodajte povrće, čenove belog luka i začinite. Sipajte bujon i pokrijte aluminijumskom folijom.

Vratite u rrernu i ostavite da se dinsta 1 sat.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija