Punjene lignje na grčki način

21/08/2017
"Jedan autentičan grčki recept koji obavezno morate probati sa čašom uza Neka vam je slatko!"
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano309
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite lignje, odvojite glavu i pipke, sitno ish iseckajte. Luk se sitno isecka, a paradajz se oljušti i izrenda.

Ugrejte 4-5 supenih kašika maslinovog ulja i u njenu izdinstajte luk, iseckane pipke i glavu lignje, iseckan peršun i pola paradajza. Začinite solju i biberom. Ostavite da se krčka dok deo vode ne ispari. Dodajte pirinač i ostavite 10 minuta na tihoj vatri.

Gotovom smesom se pune lignje, ne do vrha, da bi bilo mesta za pirinač kad nabubri. Zašivaju se i prže u preostalom maslinovom ulju.

Pržene lignje se ređaju u pleh, pokrivaju se preostalim paradajzom, iseckanim krugovima limuna i maslinovim uljem od prženja. Sve se peče još 45 minuta u rerni na 170-180 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti