Božićna ćurka sa kiselim kupusom

21/08/2017
"Otkad pripremamo ovu ukusnu božičnu ćurku sa kiselim kupusom, prasiću su bezbedni "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite ćurku i stavite je da se kuva zajendo sa iznutricama. Skidajte penu i kuvajte ćurku oko sat i po.

Odvojite od glavice kupusa 4-5 listova, a preostalo iseckajte. Rasporedite kupus u pleh.

Ocedite skuvanu ćurku i procedite bujon.

Uugrejanoj masti izdinstajte iseckan luk, pečurke, oprani pirinač i stno iseckane čureće iznutrice. Začinite solju, alevom paprikom, suvim grožđem i zelenim začinima po ukusu.

Sipajte malo masti i 1 šolju bujona iz ćurke. Dinstajte nadev dok pirinač ne upije tečnost.

Napunite ćurku i zašijte je. Stavite je u pleh preko kupusa, začinjenog sa malo masti i začina.

Ćurku namažite spolja i porijte je odvojenim listovima kupusa.

Stavite je da se peče u prehodno ugrejanoj rerni na oko 90-120 minuta.

15 minuta pred kraj pečenja izvadite božićnu ćurku sa kiselim kupusom, skinite listove i pecite dok ne dobije lepu boju.

Srećan Božić!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija