Ćuftice od tikvica sa peršunom

23/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Ko nije probao ćuftice od peršuna, odmah treba da ispravi tu grešku Toliko su ukusne i lake, da će vam postati omiljene!"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 629
  • Pregledi tokom meseca2542
  • Pregledi tokom desmice48
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 velika vezica ili 2 srednje
  • tikvica - 1 komad, srednja
  • mladi luk - 3 - 4 perca (samo zeleni deo)
  • jaja - 1 komad
  • prezle - oko 5 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • ulje
  • prezle - za pohovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se opere i neoljuštena se narenda u veliku posudu.

Ako je od tamnijih one nisu vodenaste i nije neophodno da se ocedi od vode. Luk i peršun sa drškama se iseku na veoma sitno, a beli luk se gnječi.

Dodaju se jaje, prazle, biber, so po ukusu i sve se zamesi.

Formiraju se pljosnate ćuftice i uvaljaju se u prezle. Prže se na srednjoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija