Ukusni krompirići sa pivom u rerni

23/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3788
"Ne znamo kako se tačno dogodilo, ali aleva paprika i pivo se mnogo dobro uklapaju "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 411
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, svež
  • maslac - 60 g
  • pivo - 1 šolja
  • bujon - 1 šolja, od povrća
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • čeri paradajz - 1 šaka
  • paeršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se dobro opere pod tekućom vodom i sunđerom se istrlja kora. Ne ljušti se i iseče se na polumesece.

Posuda za pečenje se namaže delom maslaca, stavlja se krompir u nju, posoli se solju, pospe alevom paprikom, biberom, kuminom i mrvljenim čubrom.

Krompir se pažljivo promeša kašikom i dolivaju se pivo i bujon. Ostatak maslaca se iseče na kocke i poređa preko krompira.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta, svakih 15 minuta krompir se promeša kašikom.

Jelo se servira vruće, garnirano sa čeri paradajzom i strukom peršuna. I obavezno sa kriglom ohlađenog piva.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti