Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Patlidžan sa jajima i sirom iz rerne

Patlidžan sa jajima i sirom iz rerne

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Patlidžan sa jajima i sirom iz rerne
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ne postoji ovako ukusno jelo! Obavezno pripremite ovu letnju idilu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • prezle - 1 supena kašika
  • paradajz sos
  • so
  • beli luk
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo na kružiće, posolimo i ostavljamo da se ocede. Kad se ocede prečemo ih na kratko u rerni.

U posebnoj posudi razbijemo jaja zajedno sa mrvljenim sirom i prezlom. U mali ple ređamo red palidžana, red od smese i završimo patlidžanom.

Na ringlu stavljamo paradajz sos, zajedno sa belim lukom i solju, ostavljamo da vri oko 10 minuta.

Odozgo prelivamo sosom, dodajemo sitno iseckan peršun. Završavamo rendanim kačkavaljem.

Jelo stavljamo u rernu na 180 stepeni i pečemo oko 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: