Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Rumunska salata sa patlidžanom

Rumunska salata sa patlidžanom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Rumunska salata sa patlidžanom
Fotografije: Zori
1 / 5
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Salata? Nama se čini da je savršeno predjelo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crven
  • ljuta paprika - 1 komad, crvena (po želji)
  • paradajz - 2 komada, roze
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • žumance - 1 komad
  • peršun - nekoliko listića svežeg
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžane i osušite ih. Ispecite ih na roštilju, nemojte skidati drške, da vam bude lakše da ga okrećete. U mom slučaju sam ih ispekla na keramičkoj ploči na elekrtičnom šporetu - bude dosta brzo.

Ostavite ih sa strane da se ohlade i nakon toga ih oljuštite. Stavite ih u đevđir da se ocede od viška soka. Za to vreme sitno iseckajte crveni luk i čenove belog luka, a jedan paradajz oljuštite i isecite na mnogo sitne komade.

Kad se patlidžani ocede, sitno ih isecite i stavite u posudu. U njih dodajte žumance, lagano sipajte maslinovo ulje i neprestano mešajte viljuškom.

Nakon toga stavite sitno iseckan luk, paradajz, so i biber po ukusu. Po želji dodajte i sitno iseckanu svežu ili pečenu ljutu crvenu papriku, da bi ukus bio pikantniji.

Ostavite u frižideru, pokrijte posudu poklopcem ili folijom. Nakon 2-3 sata je gotova za konzumiranje.

Prilikom serviranja koristite kalupe (ja sam koristila plastične čaše) da biste oblikovali salatu na tanjirima, ukrasite kriškama roze paradajza i listićima peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: