Pirinač sa tikvicama i pečurkama

24/08/2017
"Jednostavan vegetarijasnki pirinač sa pečurkama i tikvicama - servirajte kao osnovno jelo ili kao dodatak uz meso "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 061
  • Pregledi tokom meseca76
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka. Tikvice se oljušte i zajedno sa pečurkama se iseku na sitne zalogaje, na kraju se smanjuju, posebno pečurke. Paprika se iseče na kockice. Pirinač se opere.

U plehu se ureva ulje, u kome se dinsta luk, paprika i pečurke. Nakon toga se stavlja poklopac i ostavlja na tihoj vatri, dok pečurke ne omekšaju, s vremena na vreme se meša, da se ne zalepe.

Kad omekšaju, dodaju se tivkice. Ostavlja se dok i one ne omekšaju i nakon toga se stavlja pirinač. Sipa se oko 6 šolja vode (litar i po) i vatra se pojačava, dok voda ne provri, nakon toga se smanji vatra i ostavljamo da se krčka.

Kad pirinač upije većinu vode, stavlja se paradajz pire i so po ukusu. Ostavljamo da se krčka dok ne bude gotovo.

Ako oirinač ostane malo vodeniji, sledećeg dana ili kasinije će biti još gušći.

*Ja sam koristila paradajz pire, koje je bilo nešto između soka i pirea.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar