Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Domaća piletina na seoski način

Domaća piletina na seoski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Domaća piletina na seoski način
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Tradiconalan seoski recept - jednostavan i veoma ukusan!"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 domaće
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • bujon - 2 kockice, pileći
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije i stavite da se kuva, prvo skinite penu koja se pojavila.

Pošto vri oko 30 minuta, dodajte dva pileća bujona i ostavite meso da se kuva, dok meso ne počne da se kida.

Isecite luk i paprike na komade srednje veličine i stavite da se dinstaju u plehu, dodajte oprani pirinač i njega propržite.

Izmerite 3 čaše bujona i dodajte u pirinač, začinite čubrom, biberom i peršunom.

Poređajte kuvano pičeće meso i pospite alevom paprikom, da se zapeče kožica, vratite u rernu dok se pirinač ne skuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: