Gulaš sa svinjskim mesom

24/08/2017
"Nazovite nas laicima, ali izgleda da je svinjskim mesom gulaš ukusniji "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 296
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • ulje
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena ili jedan struk mladog
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paprike - 1 komad, zelena
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • paradajz - 2 komada
  • kumin - 1/2 kašičice
  • crno vino - 100 ml
  • krompir - 5 komada
  • celer - tri struka
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na kockice srednje veličine i stavlja se u šerpu sa malo vode i ulja da se dinsta.

Kad pobeli dodaje se luk, sitno iseckani i čenovi belog luka, isečeni na kriške. Ja sam imala pri ruci mladi beli luk i iskoristila sam njega.

Kad luk postane providan, dodaje se šargarepa, isečena na krugove i paprika, isečena na komade srednje veličine, so po ukusu i kumin.

Kad se prorpže meso i povrće, posipa se slatkom alevom paprikom i ljutom alevom paprikom. Dodaje se paradajz, prethodno iseckan na kockice ili samleven.

Sipa se crno vino i ostavlja se tako desetak minuta, nakon toga se sipa malo vode, koliko da pokrije meso i jelo se ostavlja na tihoj vatri da se krčka.

Kad se meso skuva, dodaje se krompir iseckan na ne mnogo krupne kockice. Dva krompira se izrendaju (pomešaju se sa brašnom, prave sos gustim).

Gulaš se ostavlja da vri, dok se krompir ne skuva. Kad bude gotov posipa se sitno iseckanim celerom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija