Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Empanada»Empanadas sa hlebom za toster

Empanadas sa hlebom za toster

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Empanadas sa hlebom za toster
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Super ukusna i jednostavna varijanta empanadasa, koja će vam se dopasti više od klasične"

Potrebni sastojci

  • hleb - 10 kriški za toster (bez kore)
  • mleveno meso - 200 g
  • paprike - 1 komad, crvena (pečena)
  • luk - 1 glavica
  • masline - 4 - 5 komada
  • paradajz pire - 1 - 2 supene kašike
  • žumanca - 1 komad
  • kačkavalj
  • ulje
  • so
  • origano
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i propržite. Dodajte mleveno meso i meašjte dok se ne izmrvi.

Stavite začine, paradajz pire, iseckane masline i papriku.

Promešajte, skinite sa vatre i ostavite smesu da se ohladi. Razvijte oklagijom kriške hleba i u jedan kraj stavite od nadeva.

Savijte na trougao i zatvorite viljuškom po krajevima. Nadev je gust, tako da i da nije dobro zatvoreno, neće izaći.

Namažite sa malo umućenog žumanca i odozgo stavite dve kriške rendanog kačkavalja. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: