Ćureći bataci u đuvečari

25/08/2017
"Sa ovim ukusnim batacima, zagarantovano ćete se prejesti "
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano938
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa mariniranjem ćurećih bataka. Pomešamo senf (ja sam korisitla ruski, veoma ljut), maslinovo ulje, sirće, med, čubar i žalfiju. Lepo promešamo sastojke, da se dobije kremasta smesa.

Operemo ćureće batake i osušimo ih. Nakon toga ih posipamo solju i bibeorm. Lepo ih namažemo marinadom i ostavljamo da ostoje tako, najmanje dva sata.

Luk i šargarepu isečemo na kolutove. Pe;urke takođe (ja ih lično ne perem, nego ih oljuštim). Oljušteni krompir isečemo na krupnije komade. Pomešamo svo povrće u đuvečari.

Pospamo solju i biberom. Sipamo malo ulja i oko pola šolje vode. Po sredini stavljamo marinirane batake. Ako vam je ostalo marinade, prelijte je preko bataka.

Poklopimo đuvečaru i stavljamo je u hladnu rernu. Pečemo oko 30 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjujemo na 180 stepeni. Pečemo još dva sata.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti