Torta Garaš po originalnom receptu

25/08/2017
"Jedinstven predlog - torta Garaš po originalnom receptu!"
Priprema2 min.
Kuvanje1 min.
Ukupno3 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano629
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • Garaš kore 4 komada
  • belanca - 160 g
  • šećer u prahu - 160 g
  • orasi - 180 g, samleveni i prosejani
  • brašno - 40 g
  • maslac - 40 g
  • fil Garaš
  • pavlaka - 400 g
  • šećer - 150 g
  • čokoladna kuvertira - 500 g
  • čokoladna glazura kao ogledalo
  • želatin - 12 g + 60 ml vode
  • voda - 75 ml za preliv
  • šećer - 15 g
  • glukoza - 150 g
  • crna čokolada - 150 g
  • kondenzovano mleko - 100 g, zaslađeno
  • za ukras
  • garaš fil - 200 g od ukupne količine
  • bademi - 150 g
  • zeleni badem - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Priprema kora:
a) pripremite teško testo od belanca na hladan način:
- pomešajte samleven i prosejane orahe sa prosejanim šećerom u prahu i belancima, kravljim maslacem (mekanim):
- mutite žicom dok ne pobeli (dok se na površini ne pojave sitni mehurići)
- dodajte prosejano brašno i mešajte dok se ne dobije homogena smesa - odstoji u zamrzivaču na 15 minuta dok se ne zgusne;

b) razvlačenje kora preko papira za pečenje uz pomoć obruča (svaka kora na posebnom obruči - 4 obruča) ravnamo prečnikom 2-3 mm:
v) pečemo u rerni na 180 stepeni dok ne dobje bež boju (da se ne lepi po prstima, ali da bude elastična);
g) vadimo, osvajamo koru nožem;
d) hladi se na papiru.

2. Priprema Garaš fila na hladan način:
a) rastopimo čokoladu na pari
b) pomešamo pavlaku i šećer u posudi - lagano mutimo, početak obrazovanja brazdi;
v) dodajemo lagano rastopljenu čokoladu, i mutimo, muti se do kraja, dok se ne dobiju dugotrajte brazde.

3. Premazivanje kora filom u opstoj osnovi, u obruč sa plastičnim papirom, prva kora je sa licem nagore, a preostale tri sa osnovom nagore - filuje se odozgo i sa strane.

4. Ostavlja se u frižideru dok se krem ne stegne, oko 20-30 minuta.

5. Pripremite bademe za ukras - poparite, oljuštite, operite i ispecite dok ne dobije zlatnobež boju.

6. Način pripreme glazure kao ogledalo:

7. Želatin se preliva sa 60 ml hladne vode i ostavlja se da nabubri.

8. U kaserolu se stavlja 75 ml vode, šećer i glukoza - stavlja se na vatru, kuva se dok se šećer ne rastopi.

9. Čokolada se rastopi na pari.

10. U suvu posudu se stavlja rastopljena i proceđena čokolada i pomeša se sa kondenzovanim mlekom, nakon toga se dodaje malo po malo i topao sirup - meša se dok se ne dobije homogena i glatka smesa.

11. Želatin se rastopi na pari - dodajemo ga u smesu, mešamo i procedimo.

12. Ohladimo do 35-32 stepena i prelivamo tortu.

13. Oblikovanje i ukrašavanje torte:
a) izvadite tortu i obruč, okreće se i nanosi odogo i sa strane tanak sloj krema.

b) stavite je u okrugao pleh na tanjir i prelijte pripremljenom glazurom.

v) ostavite da se lepo ocedi višak, periodično sakupljate višak odozdo: markiranje 14 parčića:

g) stavite odozgo u redinu metalni obruč, nanesite ranomero zeleni badem, poređajte oko prstena i bademe i skiniteobruč:

d) napravite špricom 14 ruža od krema preko svakog parčeta torte, stavite preko svake ruže po 3 badema, da izgleda kao cve, jedan deo gleda ka centru, a druga dva - uglove parčeta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti