Slani kolač sa sitnim sirom

22/08/2017
"Dobrodošli u klub obožavalaca slanih kolača - najukusnijih kolača na svetu "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano846
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • za nadev
  • sitan sir - 200 g, fin
  • sir - 100 g, kravlji
  • mladi luk - 3 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa solju. U umućena jaja se dodaje kisela pavlaka i nakon mešanja se dodaje i kiselo mleko. Sve se dobro promeša.

Brašno se proseje. Prašak za pecivo se pomeša sa brašnom. Kašika po kašika se dodaje od brašna u ostale sastojke, u isto vreme se meša smesa.

Nadev se pravi tako što se pomeša sitan sir i sir. Luk i beli luk se sitno iseku i pomešaju sa smesom od sitnog sira.

Aroma belog luka je dosta jaka i ko ne voli može da ga izostavi i da poveća količinu mladog luka (u originalnom receptu je samo mladi luk).

Za kolač je poželjno da se koristi kalup za hleb. On se namaže i posipa brašnom.

U kalup se sipa pola testa, a preko njega se raspordi ravnomerno nadev, ne pritiska se i ne razmazuje. Odozgo se pokriva preostalim testom.

Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stpeni oko 50 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju. Kad se izvadi iz rerne pokriva se krpom da bi korica omekšala.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija