Pečeni jagnjeći vrat sa krompirom i mladim lukom

25/08/2017
"Jagnjetina je žanrovska klasika. Servira se hladna sa toplim dodatkom i lepim vinom "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - oko 500 - 600 g, vrat
  • maslac - oko 70 g, rastopljen
  • nana - 1/2 veze, sveža
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • so
  • votka - 50 ml
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • prilog
  • mladi luk - 3 - 4 veze
  • krompir - oko 1.5 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se opere pod hladnom vodom i dobro se ocedi. Posipa se solju, alevom paprikom i biberom, dobro se utrlja. Ostavljamo na oko 20 minuta da upije začine.

Nakon toga se preliva sa 50 ml votke, rastopljenim maslacem, dodaje se 1 šolja vode, iseckana nana, prstohvat ruzmarina i stavlja se u rernu, pokriva se aliminijumskom folijom i peče oko 2 i po sata na 180 stepeni.

Nakon toga se skida folija i peče se oko 30 minuta, da dobije zlatnu boju. Vadi se.

U istoj masti, dodaje se još malo vode, se stavlja krompir, isečen na velike komade i iseckan mladi luk. Posipa se solju.Ostavlja se u rerni n 180 stepeni, dok krompir ne bude gotov.

Izvor: Mamine beleške

Napomena: Jagnjetina je žanrovska klasika. Serviram je uvek hladnu sa toplim prilogom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija