Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklavice na ražnjiću

Baklavice na ražnjiću

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k328
Baklavice na ražnjiću
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
26/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
36
"Tajna najukusnijih turskih balkava je otkrivena. Detalje koji će vas šokirati pročitajte u receptu"

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 paket 800 g (turske)
  • maslac - 250 g
  • orasi - 200 g
  • za preliv
  • šećer - 1 kg
  • voda - 1 lita
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krupnije iseckajte orahe, posebno rastopite maslac.

Uzmite jedan list kore i namažite maslacem. Stavite ražnjić na užu stranu lista i počnite da uvijate u rolat, ali ne do kraja, tj. 2 cm pre kraja prestanite da uvijate.

Sakupite uvijeni deo na ražnjiću sa obe stane, od kraja ka sredini. Skinite savijeni list i uvijte u oblik puža. Dva santimetra koja nisu uvijena ostaju za osnovu u koju ćete staviti orahe. Tako uradite i sa preostalim korama.

Ređate baklavice u pleh, namazan maslacem i rasporedite orahe u sredini na osnovu.

Pečete na 160 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju i ostavite da se potpuno ohlade. Pomešajte sastojke za preliv u šerpi i stavite da se kuva na jakoj vatri.

Ostavite preliv da vri 10 minuta nakon što provri. Uz pomoće velike kutlače prelivate hladne baklave toplim prelivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: