Rižoto od pečuraka

26/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Sjajan predlog za posni obrok koji ne možete da odbijete "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano655
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte dve kašike maslinovog ulja. Prethodno zapržite pečurke očišćene od stručaka i isečene na polumesece.

Stavite bujon da vri na veoma niskoj temperaturi. Zapržite u druge dve kašike maslinovog ulja luk i beli luk iseckan na sitno nekoliko minuta na umerenoj temperaturi.

Nakon što omekšaju dodajte pirinač i mešajte dok se ne zaprži i postane providan. Dodajte belo vino i mešajte dok ga ne upije pirinač.

Počnite da dodajete vreo bujon, kutlaču po kutlaču, dok akon svake mešate dok ga ne apsorbuje pirinač.

Na kraju dodajte zapržene pečurke i parmezan, promešajte dobro i servirajte rižoto vruć.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija