Sporo kuvani ćureći bataci sa glazurom od meda i soja sosa

26/08/2017
"Lepe stvari traže vreme - najukusniji bataci takođe "
Priprema15 min.
Kuvanje415 min.
Ukupno430 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada, oko 500 g
  • đumbir - 1 supena kašia suv (može se koristiti i svež, po želji)
  • korijander - suv 1 supena kašika
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • voda - 350 ml
  • soja sos - 4 supene kašike
  • med - 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Oštrim nožem napravite nekoliko malih proreza na batacima i stavite unutra oljuštene čenove belog luka.

Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i pržite batake sa svih strana oko 10 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju.

U međuvremenu napravite marinadu tako što pomešate mes, soja sos, začine (korijander, đumbir i peršun), bujon i vodu. Sipajte marinadu u Multi Cooker ili Slow Cooker.

Začinite batake solju i biberom i stavite ih u marinadu. Kuvajte 6 sati na programu za sporo kuvanje.

Kad budu gotvi, sipajte sos iz kuvanja i kuvajte na vatri 30 minuta dok se ne redukuje, na umerenoj temperaturi. Stavite batake u pleh i pospite gustim sosom.

Pecite u rerni na 150 stepeni oko 15 minuta, periodično polivajte sosom da se karamelizuje glazura na batacima.

Prilikom serviranja pospite peršunom i mladim lukom po želji i pospite meso sosom od pečenja.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija