Pečeno pile punjeno slaninom

26/08/2017
"Sa slaninom? Ovo pile jedinstvenog ukusa je punjeno još i topljenim sirom, aromatičnim pečurkama, lukom i svim što je potrebno, da biste dobili najukusniju piletinu na svetu "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 506
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo pile. Posolimo ga iznutra i spolja i ostavljamo ga sa strane.

U posudi pripremamo nadev. Potrebno je da isečemo kačkavalj na kockice, topljeni sir i dimljenu slaninu.

Pečurke očistimo i dve od njih isečemo na kockice i stavljamo u nadev. Dobro promešamo i smesom napunimo pile. Ako je potrebno otvor učvrstimo čačkalicom za zube, da nadev ne bi izašao.

Stavljamo pile u vatrostalnu činiju. Ako je ostalo nadeva rasporedimo ga sa strane pileta.

Preostale pečurke i očišćeni luk sečemo na kriške. Posipamo sa malo soli ibibera. Pomešamo ih i takođe stavljamo oko pileta. Lepo je da se pile stavi sa grudima nadole.

Tako se neće osušiti prilikom pečenja. Odozgo ga namažemo kravljim maslacem i posipamo začinima za pile. Sipamo malo belog vina i poklopimo činuju.

Pečemo u rerni na 200 stepeni. Pre nego što bude gotovo skidamo pokopac i pečemo dok kožica ne dobije lepu boju.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti