Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Italijanski kolač sa trešnjama i maskarponeom

Italijanski kolač sa trešnjama i maskarponeom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Italijanski kolač sa trešnjama i maskarponeom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
26/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ovaj kolač serviraje sa šoljom aromatične kafe i garantujemo, da vaši gosti dugo neće moći prestati pričati o njemu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • šećer u prahu - 220 g
  • jaja - 3 komada
  • maskarpone - 250 g
  • maslac - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kapsula
  • trešnje - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje se operu i očiste od koštica. Zato što nije sezona trešanja i ja sam koristila zamrznute. Kravlji maslac se rastopi.

U posudi se umute jaja, vanila i šećer na lagan, mekan krem. U umućena jaja se u porcijama dodajte maskarpone. Nastavljamo da mešamo drvenom spatulom, polako i pažljivo, da ne padne krem.

Brašno se prosjea zajedno sa praškom za pecivo. Kašiku pa kašiku se dodaje brašno u smesu i ponovo se pažljivo promeša.

Lagano se dodaje ohlađen kravlji maslac. Testo se meša dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se dodaju očišćene trešnje i ponovo se promeša.

Smesa se prebacuje u pleh sa ivicama koje se otvaraju i prethodno obložen papirom za pečenje.

Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Proverite da li je gotovo, tako što zabodete čačkalicu za zube, ako izađe suva, onda je gotov. Kad se izvadi iz rerne, gotov kolač se posipa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: