Svinjske šnicle sa začinima i mlekom

27/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Ukusne svinjske šnicle sa jedinstvenom kombinacijom začina i neverovatnim sosom"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, svinjske
  • maslac - pola šolje
  • brašno - 2 kašike
  • bosiljak - 1 kašika, suv
  • bujon - pola kocke, teleći
  • biber - mleven
  • mleko - 2 šolje
  • smesa od začina
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber - 1 kašika, mleveni
  • so - 1 kašičica
  • luk - 2 kašike, u granulama (osušen)
  • beli luk - 2 kašike, u prahu
  • korijander - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašika, suva
  • aleva paprika - 1 kašika, u ljuspama
* merne jedinice

Način pripreme

Začini se pomešaju i dobro promešaju. Šnicle se uvaljaju u smesu od zaćina sa obe strane.

Maslac se istopi u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Šnicle se isprže u maslacu oko 7 minuta sa svake strane.

Kada su gotove izvade se sa strane. U tiganju treba da je nakon prženja ostalo 3 kašike rastipljenog maslaca, ako nije dodaje se.

Brašno se pomeša sa bosiljkom i telećim bujonom u posudi. Sipa se u maslac i prži se oko 2 minuta.

Dodaje se sveže mleko i sos se meša i kuva još 3-4 minuta dok se ne zgusne.

Gotov sos se sipa preko šnicli.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija