Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica Kariola

Pica Kariola

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Pica Kariola
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
28/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pica Kariola je ispala mnogo dobro i nekako nije ostalo ni jedno parče za vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 660 g
  • voda - 300 ml
  • so - pola kašičice
  • šećer - pola kašičice
  • kvasac - 1 kesica, suv (7 g) ili pola kocke svežeg kvasca
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • luk - pola glavice
  • slanina - 150 g, tanki parčići
  • paradajz sos - 6 kašika
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • maslinovo ulje - za podmazivanje posude za pečenje
  • origano - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom i malo brašna i ostavite na kratko.

U međuremenu sipajte brašno u posudu u kojoj ćete da mesite i napravite udubljenje u njemu. Pospite so po ivici. Sipajte kvasac, vodu i maslinovo ulje u udubljenje i zamesite meko testo. Ostavite da naraste.

Kad je gotovo rasporedite testo prema posudi u kojoj ćete peći picu i razvihte u tankom sloju. Stavite testo i posudu podmazanu maslinovim uljem i namažite domaćim paradajz sosom. Poređajte odozgo slaninu u parčićima i pospite obilno kačkavaljem.

Odozgo stavite sirovo jaje. Ispecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Pospite listićima origana i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: