Zečetina iz rerne sa mladim krompirićima i tikvicama

29/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Prolećna gozba sa mekanom zečetinom i mladim krompirićima - jelo kojim možete počastiti svoje prijatelje "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano144
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 kg
  • krompir - 600 g mladog
  • tikvica - 1 kom.
  • paprika - 1 kom., crvene
  • paprika - 1 kom., zelene
  • luk - 1 kom. starog
  • paradajz - 3 kom.
  • aleva paprika
  • biber
  • nana
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu naseći na porcije, a luk na krupnije komade. Dinstati ih na masnoći, pa kad se malo isprže, posuti alevom paprikom i naliti dve čaše vode.

Tikvicu naseći na kockice, paprike na trake ili kockice, a paradajz pasirati ili sitno naseći.

Povrće dodati u meso i ostaviti da se krčkaju. Mlade krompiriće naseći na krupne komade, pa ih sipati u tavu.

Polukuvanu zečetinu sa povrćem sipati preko krompira, posuti biberom i nanom, pa peći u rerni dok jelo u potpunosti ne bude gotovo i dok se ne zapeče. Na kraju posuti sitno naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija