Domaći sladoled sa trešnjama

29/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Dva ukusa leta u neodoljivoj kombinaciji "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano191
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumance - 3 kom.
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sveže mleko - 250 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • trešnje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dok smesa ne postane penasta. Polako dodati sveže mleko, uz neprestano mućenje.

U posebnoj posudi umutiti pavlaku, pa je pažljivo sjediniti sa smesom od žumanaca.

Polako mešati špatulom, dok smesa ne postane homogena. Smesu sipati u mašinu za sladoled.

Trešnje oprati, ukloniti koštice, pa sitno naseckati. Nakon oko 15 minuta od uključivanja mašine za sladoled, dodati i trešnje.

Ukoliko nemate mašinu za sladoled, smesu staviti u frižider, pa, nakon što se stegne, dodati trešnje, nakon toga promešati i ostaviti da se ponovo zamrzne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija