Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Ratatuj sa ćufticama

Ratatuj sa ćufticama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Ratatuj sa ćufticama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
29/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pohitajte da ih probate, jer ne garantujemo da će ostati i za Vas"

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 800 g - 1 kg mešanog (po želji)
  • jaja - 1 kom.
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • kumin
  • tikvica - 2 kom., srednje veličine
  • patlidžan - 2 kom.
  • šargarepa - 2 kom. (poželjno je da budu veće)
  • za sos od paradajza
  • paradajz - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • peršun
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 - 3 čena (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sjediniti sa narendanim lukom, jajetom i začinima. Ostaviti smesu da odstoji u frižideru, a u međuvremenu pripremiti povrće.

Oprati i pripremiti patlidžan, tikvice, luk i šargarepe. Naseći ih na kolutove jednake debljine. Malo posoliti. Oblikovati male, pljosnate ćuftice.

U tavi premazanoj maslacem ređati patlidžan, tikvicu, šargarepu, luk, ćufte, pa ponavljati isti redosled dok se ne iskoriste svi sastojci.

Posuti sa malo ulja, naliti 100 ml vode, dodati čenove belog luka i staviti u zagrejanu rernu, da se peče oko 30 minuta.

Paradajz pasirati, pa zajedno sa ustinjenim peršunom, biberom i solju preliti polugotov ratatuj. Vratiti ga u rernu da se peče još 10-15 minuta, dok jelo ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: