Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Azijski rolat od jaja

Azijski rolat od jaja

KalinaKalina
Početnik
7236
Azijski rolat od jaja
Fotografije: Kalina
1 / 3
30/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Efektan rolat od jaja na azijski način - svež predlog za ručak, koji vam preporučujemo da iskoristite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šargarepa - 1/3 šolje
  • praziluk - 1/2 struka
  • so - 1 prstohvat
  • soja sos
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i so se promešaju dobro mutilicom. Šargarepa se iseče na sitne kockice, a praziluk - na krugove, nakon čega se dodaju u smesu od jaja.

Tiganj se zagreva na ringli i namaže se uljem. Kada je dovoljno zagrejan, u njega se sipa tanak sloj smese i tiganj se protrese, da bi smesa mogla da se rasporedi ravnomerno.

Sloj zaista treba da je tanak kao palačinka, da može da se uvije u rolat, a da se ne kida. Kad smesa od jaja počne da se peče s donje strane, pažljivo špatulom ili viljuškom je uvijte kao palačinku, dok je pri svakom uvijanju pritiskate na dole, da se dobro slepi.

Kad je prvi sloj potpuno presavijen u palačinku, izgurajte ga u jedan kraj tiganja i do nega sipajte drugi sloj. Kad je i on gotov s donje strane uvijte već gotovu palačinku u njega, da se dobije deblja palačinka.

Proces se ponavlja dok se ne potroši smesa. Rolat se seče na kolutove debljine oko dva prsta i serviraju se tople, prelivene soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: