Kobasice sa paradajz sosom

30/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2460
"Ukusne kobasice kojima je suđeno da budu odmah pojedene "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano628
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kobasice - 20 komada, sveže i male, od svinjskog mesa (1 kg)
  • paprike - žute, 2 komada
  • luk - 2 glavice, velike
  • paradajz - 2 konzerve od 400 g, isečen na kocke
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • bosiljak - 3 kašike, isečene
  • so
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Namažite duboku posudu za pečenje maslinovim uljem i poređajte kobasice prethodno blago probodene viljuškom. Zapecite 10 minuta.

U međuvremenu očistite paprike i luk i isecite ih na polu mesece. Dodajte ih u zapečene kobasice i pecite još 10 minuta.

Smanjite temperaturu na 180 stepeni i dodajte u kobasice i povrće, bujon od povrća i paradajz koji ste prethodno začinili solju, biberom, šećerom i bosiljkom.

Pecite još 20 minuta. Možete da servirate po želji sa prepečenim kriškama, namazanim krem sirom sa belim lukom i bosiljkom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija