Kiflice favorit

30/08/2017
"Nežne, slane kiflice za prijatne trenutke sa porodicom i za ukusan obrok "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije32
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • nadev
  • kačkavalj - 200 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju kvasac i šećer sa prethodno ugrejanim svežim mlekom. Smesa se ostavlja na desetak minuta da se aktivira. U drugoj posudi se pomešamo brašno, so i prašak za pecivo.

Sastojci se promešaju, nakon toga se dodaje pavlaka i ulje. Ponovo se sve promeša. U smesu od brašna se dodaje mleko sa kvascem. Zamesi se glatko testo koje se ostavlja na toplom da nadođe.

Nadošlo testo se stavlja na brašnom posut radni sto i deli se na četiri dela. Svaki deo se razvije na okruglu koru, koja se seče na osam trouglova. U osnovu svakog trougla se stavlja parče kačkavalja.

Nadev može biti bilo kakav: jaja i sir, šunka, eurokrem ili marmelada.

Kiflice se ređaju u pleh namazan mašću ili obložen papirom za pečenje. Ostavljamo ih na još deset-petnaest minuta da malo narastu. Nakon toga se kiflice mažu žumancem, umućenim sa dve supene kašike ulja i posipaju susamom. Peku se u prethodno ugrejanoj rernu na 180 stepeni.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija