Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice favorit

Kiflice favorit

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Kiflice favorit
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
30/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
32
"Nežne, slane kiflice za prijatne trenutke sa porodicom i za ukusan obrok"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • nadev
  • kačkavalj - 200 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju kvasac i šećer sa prethodno ugrejanim svežim mlekom. Smesa se ostavlja na desetak minuta da se aktivira. U drugoj posudi se pomešamo brašno, so i prašak za pecivo.

Sastojci se promešaju, nakon toga se dodaje pavlaka i ulje. Ponovo se sve promeša. U smesu od brašna se dodaje mleko sa kvascem. Zamesi se glatko testo koje se ostavlja na toplom da nadođe.

Nadošlo testo se stavlja na brašnom posut radni sto i deli se na četiri dela. Svaki deo se razvije na okruglu koru, koja se seče na osam trouglova. U osnovu svakog trougla se stavlja parče kačkavalja.

Nadev može biti bilo kakav: jaja i sir, šunka, eurokrem ili marmelada.

Kiflice se ređaju u pleh namazan mašću ili obložen papirom za pečenje. Ostavljamo ih na još deset-petnaest minuta da malo narastu. Nakon toga se kiflice mažu žumancem, umućenim sa dve supene kašike ulja i posipaju susamom. Peku se u prethodno ugrejanoj rernu na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: