Domaći američki burgeri

30/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Naučite da pripremate ove sočne burgere i svaki muškarac će vam pasti pod noge "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 539
  • Pregledi tokom meseca104
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso (dobro je da je teleće) se začini solju, biberom, istucanim čenom belog luka i jednom kašikom vorčester sosa. Zamesi se i ostavi da se ohladi oko 3-4 sata u frižideru.

Za to vreme luk se iseče na polumesece i isprži dok ne omekne. Od ohlađenog mlevenog mesa se formiraju burgeri veličine lepinje, a najbolje malo veće, jer se prilikom pečenja skupe.

Ispeku se na ploči ili grilu. Lepinje se raspolove i takođe se stave na ploču da se zapeku blago sa unutrašnje strane.

Ređaju se polovina hleba, kašika isprženog luka, burger, topljeni sir, kolut paradajza, list zelene salate. Završava se drugom polovinom hlepčića.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti