Torta sa lešnicima bez pečenja

31/08/2017
"Ne trebaju vam specijalna znanja u kuhinji da biste se pokazali pred dragim ljudima. Treba vam samo ovaj recept!"
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano507
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje i pomeša sa mlekom, maslacem i lešnicima. Sipa se u kalup za tortu (prečnika 26 cm) i lepo se pritiska dok se ne oblikuje kora. Pavlaka i sveže mleko se pomešaju i podele na dva dela.

Prvi deo se stavlja na vatru zajedno sa 4 supene kašike šećera. Stavljaju se i čokolade u nju. Meša se dok se čokolada ne rastopi. Kad bude gotovo, skidamo sa vatre.

Stavljamo želatin u 50 ml vode da nabubri. Posle se rastopi na pari i dodaje se u smesu sa čokoladom. Smesu sipamo preko kore. Ostavljamo je u frižideru da se stegne oko 2 sata).

Kad se dovoljno stegne, pripremamo drugi krem. On je samo mleko sa pavlakom + 4 supene kašike šećera. Stavlja se na vatru dok se šećer ne rastopi.

Na isti način se dodaje želatin. Sipa se u kalup. Ponovo ostavljamo na oko 2 sata da se stegne i druga kora.

Kad se stegne pravi se glazura - sveže mleko sa šećerom i kakaom se stavlja na vatru. Kad se šećer istopi stavlja se maslac. Kad se stegne, pola se sipa preko torte.

U drugu polovinu se stavljaju lešnici da se uvaljaju u glazuru. Ređaju se preko torte i sipa se preostala glazura. Ponovo se stavlja u frižider da se stegne i glazura.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija